Referenties

Advies

Reeds lang voordat er rantsoenprogramma’s waren, adviseerde ik mijn klanten met zelf berekende rantsoenen. Praktijkervaring en menselijke expertise zijn nodig om samen met die programma’s goede berekeningen te maken.

Positief

De rantsoenberekeningen nemen vruchten af. Hieronder een selectie van enkele positieve reactie’s op mijn werk.

 • De voer technische adviezen en tips die wij regelmatig van Jaap krijgen als hij ons bedrijf bezoekt, zijn altijd zeer waardevol voor ons bedrijf. Jaap zijn specifieke kennis van voedermiddelen (van zowel droge grondstoffen, natte bijproducten en ruwvoeders) is zeer groot. Jaap weet met deze kennis, altijd zeer praktisch, aan te geven hoe je deze verschillende voermiddelen kan inpassen in het rantsoen. Zijn adviezen zijn eerlijk en oprecht. Niet zelden is het gebeurd, dat deze tips en adviezen tegen zijn eigen belang ingaan. Het was voor ons daarom geen punt toen hij vroeg of hij ons bedrijf mocht gebruiken als referentie voor zijn bedrijf, rendement uit eigen voer

  Familie Janssen, Nieuw-Vossemeer
  Familie Janssen, Nieuw-Vossemeer 120 melkkoeien met 10.300 kg melk/koe 2 melkrobots
 • Wij zijn nu aan het opschalen naar 250 melkkoeien. 2x 26 swing over met krachtvoer op maat. TMR 28 kg melk met draf (bierbostel), perspulp. Proficorn en MKS. Aangevuld met de benodigde eiwitbronnen. Referentie: Wij kennen Jaap al meer dan 25 jaar. Zijn bezoek aan ons bedrijf is tot nu toe altijd zeer waardevol geweest. Nu wij ons bedrijf verder optimaliseren, maken wij gebruik van: rendementuiteigenvoer.nl. Deze berekeningen en adviezen geven bij ons bedrijf een hogere melkproductie tegen lagere voerkosten. Dit omdat de voedermiddelen beter op elkaar zijn afgestemd. Rendementuiteigenvoer.nl geeft ons ook meer inzicht in het rantsoen, waardoor wij  ons vrij kunnen opstellen naar de verschillende voerslijters. Soort bedrijf: ruim 200 melkkoeien wij zijn nu aan het opschalen naar 250 melkkoeien. 2x 26 swing over met krachtvoer op maat. TMR 28 kg melk met draf (bierbostel), perspulp. Proficorn en MKS. Aangevuld met de benodigde eiwitbronnen. Referentie: Wij kennen Jaap al meer dan 25 jaar. Zijn bezoek aan ons bedrijf is tot nu toe altijd zeer waardevol geweest. Nu wij ons bedrijf verder optimaliseren, maken wij gebruik van: rendementuiteigenvoer.nl. Deze berekeningen en adviezen geven bij ons bedrijf een hogere melkproductie tegen lagere voerkosten. Dit omdat de voedermiddelen beter op elkaar zijn afgestemd. Rendementuiteigenvoer.nl geeft ons ook meer inzicht in het rantsoen, waardoor wij  ons vrij kunnen opstellen naar de verschillende voerslijters.

  Melkveebedrijf Luyckx in Loenhout, België
  Melkveebedrijf Luyckx in Loenhout, België Ruim 200 melkkoeien
 • Wij maken regelmatig gebruik van rendementuiteigenvoer.nl om de diverse aanbiedingen die er zijn van zowel droge als natte krachvoerders in het TMR in te passen  Via rendemenduitiegenvoer.nl  kunnen wij deze aanbieding snel inpassen in onze TMR rantsoenen.

  Melkveehouderij H de Jong, Giessenburg.
  Melkveehouderij H de Jong, Giessenburg. Melkt ruim 220 koeien in 2 groepen op volledig TMR
 • Regelmatig bezoekt Jaap ons bedrijf. Zijn kennis van rantsoenen en het lezen van de koe signalen bij ons in de stal, helpen ons een hoge productie van onze melkkoeien te behouden. Wij maken regelmatig gebruik van Jaap zijn grote praktische kennis door hem te vragen of bepaalde ruwvoerders voor ons bedrijf een toegevoegde waarde kunnen zijn. Via Rendementuiteigenvoer.nl krijgen wij dan inzicht in de manier waarop wij deze - voor ons vreemde ruwvoeders kunnen inpassen in het TMR rantsoen, dat wij aanvullen met krachtvoer op maat via de krachtvoerboxen.

  Familie L Kerstens Kalmthout (Achterbroek), België
  Familie L Kerstens Kalmthout (Achterbroek), België 85 melk en kalf koeien. Productie 10.895 kg melk
 • Via via ben ik bij Jaap stut van Rendement uit Eigenvoer terechtgekomen. Eerst online het invulformulier ingevuld om een onafhankelijke rantsoenberekening te krijgen. Binnen drie dagen kreeg ik het recept en een uitgebreide toelichting en advies, toegespitst op mijn omgevingsfactoren, als PDF bestand via de mail. Ik ben sinds begin maart het rantsoen gaan voeren en merk nu al rendement. Jaap komt bij ons periodiek op bezoek om de situatie met eigen ogen te inspecteren. Zijn adviezen werken.

  Mts. van Loon te Delwijnen
  Mts. van Loon te Delwijnen 70 Melkkoeien

Een 100% onafhankelijke rantsoenberekening op maat