wie staat er achter Rendement uit Eigenvoer

AANGENAAM

Mijn naam is Jaap Stut (1953). Ik bouw op meer dan 45 jaar ervaring in het berekenen van rantsoen voor melkvee. De laatste 30 jaar werkte ik voor diverse veevoederbedrijven als adviseur, daarvoor 15 jaar als praktiserend melkveehouder. Hierdoor heb ik naast kennis scherp praktisch inzicht.

Reeds lang voordat er rantsoenprogramma’s waren, adviseerde ik mijn klanten met zelf berekende rantsoenen. Mijn mening is, dat praktijkervaring en menselijke expertise nodig zijn om samen met die programma’s goede berekeningen te maken.

MOTIVATIE

Boer zijn betekent voor mij ‘maximaal ondernemen’. Ik heb door mijn jarenlange ervaring gemerkt dat bij veel melkveehouders de tijd en (aanvullende) specialistische kennis ontbreekt om zelf een basisrantsoen op te stellen .

Daardoor heeft u niet de mogelijkheid om u onafhankelijk op te stellen naar de diverse leveranciers van grondstoffen en natte bijproducten. Als u namelijk zelf deze kennis heeft, bent u vrij om de goedkoopste aanbieder te selecteren en kunt u met mijn onafhankelijk advies meer rendement uit eigen voer kopen!

VOORDELEN

Om dit mogelijk te maken heb ik rendementuiteigenvoer.nl opgericht, waarmee het voor iedere melkveehouder gemakkelijk mogelijk is een rantsoen te laten bereken en tegen een geringe investering maximaal te ondernemen!

jaapstut

RANTSOENBEREKENINGEN

Mijn rantsoenberekeningen zijn er vooral op gericht om de diverse energievormen en de verschillende eiwitvormen die voorkomen in een rantsoen in balans te brengen.

Deze rantsoenadviezen kenmerken zich vooral door de eenvoudige en praktische invulbaarheid. In mijn rantsoenbenadering is het streven om een zo`n hoog mogelijk rendement te halen uit het aanwezig eigen ruwvoer.

Door het ruwvoer met de juiste grondstoffen, zowel met natte als droge producten, aan te vullen wordt de basis gelegd voor een opbouw naar een juiste mix van verschillende voerders : een mix van voeders die gaat leiden naar een gezonde melkproducerende veestapel die het ruwvoer optimaal omzet tot melk.

RE-Gehalte
30%
DS Gehalte
60%
Structuurwaarde
30%
Verzadigingswaarde
70%
Rendement
100%

Een 100% onafhankelijke rantsoenberekening op maat

services

Naast de onafhankelijke rantsoenberekeningen bied ik ook andere diensten aan.

123_2397

BLOG – Informatie & Nieuws

Op deze website plaats ik wekelijks een blog bericht met relevante informatie en recente ontwikkelingen voor melkveehouders.

SONY DSC

PERSOONLIJK ADVIES

Ik ben dagelijks persoonlijk betrokken bij melkveehouders en hun bedrijf; ik inventariseer elke melkveehouder individueel, ik bekijk de stallen, melkproductie en voermogelijkheden en geef persoonlijke advies. Ik kom graag bij u op locatie.

SONY DSC

Krachtvoersamenstelling

Per rantsoen is een verschillende samenstelling van het krachtvoer nodig. Bij het door u gewenste rantsoen moet de samenstelling van het gebruikte krachtvoer worden berekend. De gewenste samenstelling kan ik voor u berekenen.

Als u denkt dat ik u kan helpen